• Kringdag Hoge Schuts, Erp

  Na vier jaar was er weer een gildedag van gildekring Hoge Schuts en wel op 3 september in Erp. Eerder werd de jaarlijkse gildedag afgelast vanwege Covid en omdat het gilde van Uden de dag niet kon organiseren. Door omstandigheden waren er van de gilden uit Geffen en Uden slechts een delegatie en het gilde van Veghel was wegens een sterfgeval geheel afwezig. De wat kleinere opkomst was merkbaar, maar deed toch weinig afbreuk aan de sfeer en het succes van het evenement op deze zonovergoten dag.
  De gildemis in de Sint Servatius kerk begon om 10.00uur en werd voorgegaan door pastoor Joost Jansen uit Heeswijk, als vervanger invaller voor gildeheer pastoor Rombouts. De zang werd verzorgd door het herenkoor Sint Cecilia. Na de mis ging de optocht Erp naar de accommodatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Daar was de gebruikelijke officiële opening met Brabantse Opmars en de vendelgroet. Het welkomstwoord was van de waarnemend burgemeester van Mijerijstad. Na de Erewijn begonnen de wedstrijden.

  Jos van Schijndel deed mee aan het schieten om het Koningskruis en Jakub Kolodziejczyk met het kruisboogschieten. Verder waren er twee teams voor het jeu de boules. Wilke en Marjo hadden een rol op de achtergrond in de werkgroep Kringdag Ondersteuning.
  Jos miste net het koningskruis omdat de vorige schutter de vogel afschoot. Jakub schoot zijn eerste wedstrijd kruisboog personeel met verrassend resultaat, 12 treffers uit 15 schoten; dat beloofd wat. De boulisten haalden met  een resp twee gewonnen wedstrijden geen prijs. Door technische problemen waren de uitslagen helaas pas tegen 19.00 uur bekend, toen velen al weer naar huis vertrokken waren.
  Dat deed wat afbreuk aan de verder goed verlopen gildedag.

   

  Terug