• Jubileum 25 jaar Sint Sebastiaangilde

    Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het gilde heropgericht werd. Op 18 juni werd dit feit feestelijk herdacht. De dag begon om 10.00 uur met een plechtige dankviering in de Grote Kerk, waarin emeritus bisschop Hurkmans en gildeheer  Willem Renders voorgingen. Het parochieel dameskoor verzorgde op feestelijke wijze de zang daarbij ondersteund door Reijn Boeien aan het orgel. Wethouder Sydney van de Berg was er als vertegenwoordiger het gemeentebestuur. Verder waren er een aantal delegaties van andere gilden uit de gemeente Oss, van het moedergilde Sint Antonius abt Sint Catharina uit Nistelrode en van de Hoge Schuts aanwezig.
    Mgr. Hurkmans was 25 jaar geleden ook bij de installatie van het gilde nadat hij kort tevoren tot bisschop was benoemd. Dus ook hij had een zilveren jubileum te vieren en werd daarvoor na de H. Mis gefeliciteerd.

    Na de H. Mis was er in het gildehuis een ontvangst voor de leden met koffie en broodjes. Om 13.00 uur begon de receptie voor de genodigden zoals oud-leden, vrienden,  Oud-Europakoning Toon Weijtmans, en leden van de gilden van de Hoge Schuts. Toespraken waren er van Hans Pennings, hoofdman, Paul van Mook, medeoprichter en eerste hoofdman en Ton Vorstenbosch, hoofdman van het moedergilde uit Nistelrode. Deze laatste ging vooral in op de goede samenwerking in de eerste vijf jaren toen ons gilde onderdak kreeg in Nistelrode. Als afsluiting van het officiële deel ging de drinkhoorn rond. Hierna volgde een gemoedelijk samenzijn met veel oude bekenden. Doorlopend was er reportage van foto’s uit de afgelopen 25 jaar. Verder ook een tentoonstelling van onze belangrijkste zilverschat en gildeattributen.

    Later op de middag was er nog een demonstratie van handboogschieten en een optreden van het koor Ons Genoegen uit de wijk Ruwaard. Tegen de avond kon deze feestelijke dag met een voldaan gevoel worden afgesloten.

    Terug